28 Feb 2013

(Kesihatan!) Penyakit Kanser (Pengenalan, Gejala, dan Langkah Pencegahan )

Kanker adalah sebuah penyakit dimana terjadi pertumbuhan sel-sel jaringan tubuh yang bersifat parasit, tidak normal, pertumbuhannya yang cepat dan tidak terkendali. Pada hakikatnya, kanker merupakan sejenis tumor, dan termasuk dalam kategori Tumor Ganas. Sel Kanker terus membelah diri, terlepas dari pengendalian pertumbuhan, dan tidak lagi menuruti hukum-hukum pembiakan.
Bila Pertumbuhan kanker tidak cepat dihentikan dan diobati serta diterapi, maka pertumbuhan kanker ini akan sangat berbahaya, dan dapat menyebar ke organ-organ di seluruh tubuh yang disebut dengan Metastases.
Berbagai Macam Kanker dan Gejalanya :

Gejala Kanker Mulut Rahim (Serviks)
Pada stadium dini, Kanker Mulut rahim(Serviks) seringkali tidak menunjukkan gejala awal, pada stadium tertentu ditemukan gejala sebagai berikut:

  1. Mengalami Gejala menstruasi yang tidak teratur
  2. Mengalami keputihan yang tidak kunjung sembuh
  3. Jika melakukan hubungan suami istri akan terasa perih dan mengeluarkan bercak-bercak darah
  4. Timbulnya pendarahan setelah setelah mati haid (Menopause)
Cervical Cancer
Catatan: Untuk mengetahui Kanker mulut Rahim (serviks) hendaknya melakukan test PAPSMEAR minimal setahun sekali
Gejala Kanker  Payudara
  1. Kulit payudara berkerut dan terasa gatal, kadang-kadang timbul benjolan
  2. Mengeluarkan air susu walaupun sudah tidak menyusui
  3. Puting susu terlipat ke dalam
  4. Jika kedua tangan diangkat ke atas, ada cekungan diantara puting dan ketiak
Catatan: Untuk mengetahui Kanker Payudara secara pasti, hendaknya melakukan test MAMMOGRAFI minimal setahun sekali
Pesawat Mammografi
Gejala Kanser Prostat
  1. Pembengkakan buah zakar (Hernia)
  2. Jika buang air kecil tidak lancar dan terasa sakit
  3. Sering mengalami kram di bawah pusar
  4. Sering mengalami ngompol tanpa sadar
Catatan: Untuk mengetahui Kanker Prostat secara pasti hendaknya melakukan test SCANNING minimal setahun sekali
Gejala Kanser Hati
  1. Perasaan Lesu dan Cepat lelah
  2. Nafsu makan berkurang, selalu ,erasa penuh di perut, berat badan menurun drastis
  3. Kuku dan bola mata berwarna kuning
  4. Secara tiba-tiba sering mengalami sakit perut yang hebat, mual, muntah dan tekanan darah menurun.
Gejala Kanser Paru
  1. Suara serak disertai batuk yang tidak kunjung sembuh
  2. Sering megalami nyeri dada dan sesak nafas
  3. Badan terasa lemah dan tidak nafsu makan
  4. Mengalami demam, keringat malam, kadang-kadang disertai benjolan di leher
Gejala Kanser Usus
  1. Perut terasa melilit, prih seperti maag
  2. Jantung berdebar keras disertai sakit kepala yang tak tersembuhkan
  3. Susah buang air besar
  4. Sering terasa pegal/ nyeri di daerah Pinggang
Empat Unsur Utama Penyebab Kanker:
  1. Faktor Keturunan (Genotif)
  2. Faktor Fisika dan Kimia
  3. Faktor Pola makan
  4. Faktor Gaya Hidup
Berbagai zat Karsinogen dalam Makanan:
  1. Mono Sodium Glutamat (Penyedap Rasa)
  2. Natrium Benzoat (Pengawet Makanan)
  3. Borax/ Formalin/ Bleng (Pengenyal Makanan)
  4. TatrazineCI/ Yellow Sunset (Zat Pewarna Makanan)
  5. Aspartam /Sakarin (Zat Pemanis Buatan)
Kebiasaan Hidup yang menyebabkan Kanser
  1. Mengkonsumsi nasi yang dipanaskan lebih dari 24 jam
  2. Perokok berat
  3. Berganti-ganti pasangan hidup
  4. Pemakaian minyak goreng bekas (jelantah) lebih dari 3 kali.
Cara Mencegah Kanser
1. Mengurangi bahkan berusaha untuk mencari artenatif lain dalam memasak selain menggunakan zat-zat karsinogen.
2. Mengkonsumsi Makanan Antioksidan
Contoh:
  • Sayuran : Brokoli, sawi Hijau, Kecambah, kacang hijau, wortel, tomat
  • Buah-Buahan : Apel Hijau (Malang), Anggur Hjau
  • Lauk-Pauk: Tempe, Ikan laut segar
3. Berolah raga secara teratur
4. Imunotheraphy Anti Kanke
Deteksi Dini Kanker
Cara paling utama untuk deteksi kanker adalah dengan pemeriksaan secara Imaging (Radiologi) yang disesuaikan dengan jenis deteksi kanker. Dapat juga dilakukan secara Imaging Kedokteran Nuklir yang memanfaatkan bantuan Radiofarmaka untuk mendapatkan gambaran fungsional dari aktivitas organ maupun sel kanker.
Pengobatan Kanser
  1. Pengobatan Kuratif: Untuk mengobati dan mencegah kanker datang kembali
  2. Pengobatan Paliatif: Untuk Mengurangi rasa sakit dan meningkatkan kualitas hidup penderitanya
Secara Kemoterapi : Pengobatan secara kimia dengan menggunakan obat-obatan dalam menyembuhkan dan membunuh sel-sel kanker. Biasanya menimbulkan efek rambut rontok
Secara Radioterapi: Pengobatan Kanker dengan memanfaatkan radiasi Sinar Gamma dari pesawat Teletherapi, contohnya pesawat Cobalt-60. Juga dapat dilakukan dengan memanfaatkan pesawat Linear Accelerator (Linac) dengan bantuan elektron maupun sinar-X berenergi tinggi.
Linear Acccelerator
Secara Brachyterapi: Pengobatan kanker dengan cara memasukkan sumber radiasi Gamma ke dalam organ yang terserang kanker baik secara berkala, maupun ditanam.
Brachyterapi

(Menarik!) Khasiat Air Kelapa Muda



Siapa di sini gemar minum air kelapa muda? Air kepala muda yang baik adalah diminum terus dari kelapa muda tersebut tanpa sebarang campuran air. Penggunaan air kelapa telah dipratikkan semenjak dulu lagi kerana orang tua-tua sering memberi kelapa muda hijau ketika menderita demam atau campak. Kelapa merupakan buah yang berkait dengan mitos dan budaya malah dipanggil buah ajaib kerana perananya sangat penting dalam berbagai ritual keagamaan dan adat. Kelapa dipanggil pokok syurga kerana kelapa dipercayai dapat membawa kekuatan, kesihatan, umur yang panjang dan kedamaian.
Apakah kelebihan Air Kelapa Muda? Ia dianggap lebih berkhasiat berbanding susu lembu kerana kandungan lemaknya rendah dan ia tiada kolesterol. Ia lebih berkhasiat berbanding jus oren kerana kalorinya jauh lebih rendah. Ia juga lebih baik dari susu bayi yang diproses kerana ia mengandungi asid laurik yang wujud dalam susu ibu yang asli. Ia juga adalah penderma darah yang universal kerana sifatnya yang serupa dengan plasma darah manusia.
Ia adalah minuman isotonik asli, tahapnya sama dengan apa yang ada dalam darah orang yang sihat. Air Kelapa Muda telah “menyelamatkan nyawa” ramai penduduk Dunia Ketiga melalui kaedah perubatan tradisional dan petua, tapi kita mungkin tidak perasan.

Tanda-tanda keracunan
muntah, pening, cirit-birit, sakit perut, badan lemah dan gatal-gatal atau ditumbuhi bintik-bintik merah. Hanya minum air kelapa muda sebiji.

H1N1 dan selesema burung
Air kelapa muda dicampur dengan madu dan kurma

keracunan cendawan
air kelapa muda hendaklah dicampur dengan satu sudu makan madu asli. la juga amat mujarab untuk mengubati pelbagai penyakit dan melegakan kesan-kesan mabuk akibat keracunan makanan seperti cendawan, udang, ketam dan jering.

Demam campak, demam kuning dan demam panas
Untuk demam panas, ia hendaklah dicampur dengan jus limau nipis.

Buang racun
Selain bekam, minum air kelapa muda boleh membuang racun dalam darah.

Ibu mengandung
Selain itu, kepercayaan dulu juga disarankan ibu yang sedang mengandung perlu kerap minum air kelapa muda. Air kelapa ini dipercayai dapat membersihkan janin di dalam rahim dan memudahkan kelahiran bayi, menjadi bersih, tiada kurap dan sebagainya.

Colitis, luka, cirit-birit, disentri, dan buasir
Air kelapa juga dapat mengatasi kerosakan sistem saluran pecernaan seperti mengurangkan gas, mual, dan sakit perut.

P/S - Sekarang ini jika mahu mencari air kelapa muda yang betul-betul asli hanya boleh didapati di kawasan-kawasan kampung sahaja. Jika kita melihat di gerai-gerai mereka ada juga yang menjual air kelapa, akan tetapi ia sudah banyak bercampur dengan air gula, jadi sukar untuk kita mendapatkan yang benar-benar 100% asli.

TERKINI Dari Lahad Datu! (Mac 1 2013) Beberapa Orang Terbunuh Akibat Berbalas Tembakan.

 
 
TERKINI
Beberapa terbunuh dalam kejadian berbalas tembak di Lahad Datu


Media Filipina melaporkan bahawa beberapa orang telah terbunuh ketika penceroboh dari kesultanan Sulu berbalas tembak dengan pasukan keselamatan Malaysia di Lahad Datu.

Bagaimanapun ia tidak diketahui anggota dari pihak mana yang terbunuh dalam kejadian tersebut.

Akhbar Philippine Star melaporkan bahawa pihak berkuasa Malaysia memulakan serangan ke atas kubu pihak penceroboh tersebut hari ini.

Akhbar itu memetik laporan radio yang menemubual beberapa saudara-mara Sultan Sulu, Sultan Jamalul Kiram, termasuk adiknya Azzimudie Kiram yang mengetuai kumpulan bersenjata di Lahad Datu itu, sebagai berkata terdapat beberapa kematian dalam kejadian tersebut.-mk

KERAT 14 2013 PPVRIP



Kerat 14 merupkan sebuah filem suspen misteri dan aksi yang bermula dari kisah percintaan Haziq dan Nuzara. Haziq dan Nuzara merupakan pasangan kekasih dan Haziq amat menyayangi Nurzara namun Haziq terlibat dengan aktiviti sosial dan tidak disenangi oleh Nuzara kekasihnya. Dalam masa yang sama Aril muncul dan mula tertarik dengan kecantikan Nuzara ketika Nuzara dan Haziq berada di salah sebuah kelab di Kuala Lumpur. Satu tragedi ngeri yang tidak disengajakan telah berlaku dalam kisah cinta Haziq dan Nuzara dan penyiasatan dilakukan oleh ASP Razman. Siapakah yang menjadi mangsa dalam kisah percintaan Nuzara dan Haziq dan dapatkah Aril memiliki cinta Nuzara dan mampukah Haziq mempertahankan cinta dan kasih sayangnya pada Nuzara.

Release Date: 14 Februari 2013 (MAS)
Genre: Thriller
Stars : Aaron Aziz,Siti Saleha,Fouziah Ghous,Zamarul Hisham
Quality: PPVRip

Trailer Screen


Download Links


PART 1
PART 2

 
PART 1
PART 2


Embedupload Link
Uploaded Link
Ultramegabit Link

Panas! Gambar Kapel Artis Korea 2013

hmmmmmm . berita baik untuk peminat artis pal nich korea korea ..... iaitu pasangan artis yang masa ini boleh anda semua untuk melihat, diharapkan anda boleh menambah maklumat tentang korea artis. jadi jangan bosan melihat berita tentang artis Korea s di sini kan?
wow banyak artis telah dipasangkan ya. bukan sahaja di Indonesia menulis, di korea terlalu banyak. nah pasangan ingin tahu yang paling popular di korea? tunggu deh tidak menjadi HESA yang terburu-buru. bagi orang-orang yang tidak tahu tentang artis sila lihat artis berikut yang digunakan ini. Paling popular artis Korea kini membiarkan kawan saya tahu maklumat lanjut. okay jika sudah melihat kita deh kihat segera menulis yang berikut ..



* Lee Min Ho dan Park Min Young 2 cast bintang Korea utama siri drama City Hunter Lee Min Ho dan Park Min Young akhirnya rasmi dating dan kedua-dua gosip mempunyai hubungan istimewa ini telah dibincangkan dengan begitu banyak di internet sebelum, ini berpunca dari kemunculan gambar-gambar yang dihasilkan dua superstar bertemu walaupun pemburu bandar selepas penggambaran telah berakhir, dan kertas ramai meramalkan jika hubungan mereka sebagai hasil percintaan dan tertanya-tanya jika cerita ini akan berlangsung lama, tindak balas dan pengurusan Lee Min Park Min berkata bahawa mereka sebenarnya mendapat semangat antara satu sama lain semasa proses Hunter Bandar menembak panjang dan memenatkan, tetapi keakraban pasangan ini adalah lebih sengit sehingga akhir penggambaran zm bandar pemburu, kini Lee min ho dan Park Min Young telah menikmati keindahan baru ditubuhkan sejak kira-kira 2 bulan.


* Nickhun '2 PM 'dan Victoria F (X)' Selepas pengumuman bahawa Victoria kakitangan F (X) akan menemani Nickhun '2 PM 'Kami Dapatkan Mariage, ramai yang menafikan bahawa mereka menjadi pasangan, tetapi nampaknya hari kedua pasangan itu dilihat semakin intim di khalayak ramai terbukti sedikit masa lalu Nickhun April dan Victoria mengambil bahagian dalam acara sukan bola asas dan gambar mencium pipi Nickhun Victoria Victoria walaupun meletakkan tangannya pada Nickhun belakang


 


* Ji Sung dan Lee Bo Young Dalam tahun 2008, hubungan Ji Sung dan Lee Bo Young akhirnya ditangkap oleh media mereka bersama-sama di dalam kereta, supaya akhirnya tabiat yang ditangkap pada kamera Ji Sung sebagai Lee Bo wartawan muda keluar dari rumah membawa kepada kereta yang Miss Korea 2000 yang Jisung PROTECH dibintangi bos, kini mereka telah dating selama lebih 4 tahun dan kini mereka tidak lagi merasa janggal untuk meludah kasih sayang mereka di tempat awam.






* 'CN Blue Jung Yonghwa dan Seohyun ' SNSD ' 'CN Blue' A kakitangan Jung Yonghwa dan kakitangan 'SNSD' kumpulan yang asalnya Seohyun banyak mereka peminat terkejut mereka menjadi pasangan, tetapi juga ramai yang ragu-ragu hubungan mereka masih terlalu muda untuk Seohyun masa itu telah berusia 19 tahun dan baru-baru ini lulus sekolah tinggi Jung Yonghwa manakala 21-year-old, dan pada Jun lalu Jung Yonghwa mendapatkan persembahan pada Kita mendapat Mariage ditanya dan apabila wanita yang ideal yang layak sisinya adalah Seohyun.



 

* Lee Sang Yon Nam Sang Mi dan Pada 31 Mei dan artis Lee Sang Yon mengakui kekasih pelakon Nam Sang Mi, dan Mereka berkata bahawa dari sana perasaan yang sama antara satu sama lain, dan selepas dibintangi dalam filem Life is beautiful Mereka sentiasa bermain Akhirnya hubungan bersama dan Dibangunkan sebagai Selebriti dan Rakan mereka Akhirnya beliau memohon maaf kepada peminat pada hubungan yang tersembunyi selama ini.




* Eugene dan Ki Tae Young Eugene dan Ki Tae Young berbintang bersama dalam Destiny Kreating filem, Akhirnya mereka hubungan yang berlangsung pada mezbah, dan Mereka bertarikh kira-kira setengah tahun tetapi peminat dan juga Penggubal Undang-Undang rakan-rakan mereka, tiada siapa yang tahu persediaan mereka untuk pergi ke lorong 27 Jun lalu, dan juga berpakaian dikenakan Eugene terkenal hollywood selebriti pereka Moniuqe Julia.

 

* Lee Chun Hee dan Jun Hae Jin Mereka akhirnya berkahwin pada 11 Mac lepas sebagai meriah sebagai mati, dan kedua-duanya tidak lama lagi akan berlepas bulan madu ke Hawaii selepas perkahwinan adalah lebih, kerana tempat masih dekat ke Korea, dan passangan telah gembira sejak 30 Jun lepas telah melahirkan seorang anak perempuan.

sumber: google translate.

Gambar Fouziah Gous di tab mandi membuatkan lelaki tergoda dalam Filem Sunti


 Berani sungguh Fouziah Gous melakukan aksi seksi dan menggoda ketika melakonkan watak Gadis Sunti Facebook dalam filem terbaru arahan James Lee. Dalam filem berkenaan, terdapat satu babak di mana Fouziah akan berendam di dalam tab mandi bersama pelakon Anas Mentor. Menurut Fouziah, “ketika pertama kali saya diminta untuk melakukan aksi ini, saya agak keberatan sebenarnya untuk menerimanya, namun saya cuba bersikap profesional dan kemudian saya dengan pengarah, James Lee sama-sama berbincang supaya apa yang dilakukan di dalam babak itu nanti akan dapat memenuhi kehendak masing-masing". Berarkah itu? 




(Gambar) UFO Muncul Di Kota Bharu Adalah Gambar Palsu


Kota Bharu - Penduduk ramai berkumpul untuk melihat satu kejadian aneh di Jalan Sultan Yahya Petra Kota Bharu, Kelantan petang tadi. Mengikut kenyataan wartawan yang tidak diiktiraf, Ali bin lemon berkata, kejadian bohong ini telah membuatkan pembaca tertipu dengan cerita ini. Ia hanyalah rekaan semata-mata dan bukan kejadian sebenar. Beliau juga berkata, jangan ambik serius dengan gambar ini, katanya.

P/S:bagi admin.. x payah nak percaye sangat la kalau UFO berlegar di udara, tu kapal terbang Amerika yang anti graviti...





Senarai Dosa-Dosa Besar

1. Menyekutukan Allah s.w.t. dengan mana-mana makhluk (Syirik)
2. Membunuh manusia tanpa sebab
3. Melakukan perbuatan Sihir atau mempelajari ilmu sihir
... 4. Meninggalkan solat fardhu
5. Tidak membayar zakat
6. Tidak berpuasa di bulan Ramadhan tanpa uzur syar’i
7. Tidak menunaikan haji walaupun mampu
8. Derhaka kepada kedua ibubapa
9. Memutuskan hubungan silaturrahim
10. Melakukan zina
11. Tidak menunaikan hak anak dan isteri
12. Membiarkan jiran kelaparan sedangkan dia kekenyangan
13. Homoseksual (hubungan sesama jantina)
14. Mengambil, memberi serta menulis harta Riba
15. Makan harta anak yatim dengan kejam
16. Sumpah dusta dengan menggunakan nama Allah dan rasulNya.
17. Melarikan diri dari medan jihad
18. Pemimpin yang menipu dan kejam terhadap rakyatnya
19. Melakukan sumpah palsu
20. Menjadi atau bersaksi palsu
21. Judi dan sebarang bentuk pertaruhan
22. Minum arak atau minuman yang memabukkan
23. Menuduh perempuan baik berzina
24. Mencuri kerana kemegahan dan kemewahan
25. Merompak
26. Melakukan kezaliman terhadap orang yang lemah
27. Menafikan hak kepada orang yang berhak
28. Mengajar orangramai tentang hukum tetapi diri tidak melakukannya
29. Mengumpul kekayaan dari sumber yang haram
30. Bunuh diri
31. Berbohong
32. Hakim yang derhaka
33. Memberi rasuah dalam masalah hukum
34. Wanita menyerupai lelaki (tomboy, penkid) dan lelaki menyerupai wanita (pondan).
35. Perkahwinan cina buta
36. Kencing tidak dibersihkan sesuci-sucinya
37. Mempelajari ilmu untuk tujuan keduniaan serta bisu dalam menyatakan kebenaran.
38. Penipu dan khianat dan riya’ (sombong)
39. Mengungkit-ungkit pemberian
40. Menyalahkan takdir
41. Mencari kesalahan orang lain (menjagaa tepi kain orang)
42. Mengadu domba (melaga-lagakan antara dua orang)
43. Membuat fitnah
44. Mengutuk orang islam
45. Mengingkari janji
46. Mempercayai dukun, bomoh, sihir dan Ahli Nujum.
47. Nusyuz (isteri derhaka kepada suami dan sebaliknya)
48. Membuat atau mengukir patung
49. Menampar pipi atau menyiksa badan ketika berdukacita
50. Berbuat buruk terhadap orang yang lemah, kanak-kanak, isteri dan binatang
51. Menganggu jiran tetangga
52. Melabuhkan pakaian untuk menyombong
53. Lelaki yang memakai sutera dan emas sebagai pakaian atau perhiasan
54. Menyembelih binatang selain kerana Allah s.w.t.
55. Mengaku bapa sendiri kepada ayah angkat
56. Menamakan anak angkat dengan berbinkan namanya.
57. Berdebat dan memusihi orang lain.
58. Menipu dalam timbangan dan perniagaan.
59. Merasa aman dari kemurkaan Allah
60. Putus asa dari rahmat Allah
61. Meninggalkan solat jumaat tanpa uzur
62. Mengubah wasiat
63. Mengintip orang Islam dan menyebarkan rahsianya
64. Mencela Nabi Muhammad s.a.w.
65. Pemerintah yang tidak melaksanakan hukum Islam
66. Menolak hadits nabi s.a.w.
67. Mengingkari ayat al-Qur’an atau menghina al-Qur’an
68. Melakukan rasuah.
69. Melanggar hukum faraid
70. Mengampu pemerintah kerana kepentingan diri
71. Berbangga dan sombong dengan anak-anak atau harta yang banyak
72. Pecah amanah
73. Tua tetapi masih berzina
74. Riak dan menunjuk-nunjuk
75. Bertenung nasib
76. Menyambut Hari Valentine
77. Dayus atau redha atau membiarkan anak dan isteri melakukan maksiat dan dosa
78. Membunuh bayi
79. Menggugurkan janin
80. Menagih dadah

(Gambar) Jambatan Pelik Di China !

Rasa gerun bila melihat gambar jambatan ini, apa yang terbayang di kepala adalah sama ada jambatan ini kukuh ke tidak!
Jambatan Pelik Di China !
Jambatan Pelik Di China !
Jambatan Pelik Di China !
Jambatan Pelik Di China !
Rasa macam tak kukuh je!

Sebab Flyover Runtuh Di Putrajaya 28/2/13

Kejadian ini baru berlaku sebentar tadi (28 Feb 2013) di laluan Putrajaya Link selepas Plaza Tol Purajaya Lebuhraya Elite berhampiran Selangor Science Park 2. Runtuhan ini dikatakan berlaku kerana paip yang pecah. Pengguna dinasihatkan menggunakan laluan alternatif lain seperti melalui persimpangan Saujana Putra sebelum memasuki SKVE untuk ke Purajaya dan Cyberjaya.


Flyover Runtuh di Putrajaya  sumber
Untuk makluman semua, jambatan tu dibina dan diselenggara oleh PKNS, khabarnya ada berlaku pemendapan tanah.. dan PKNS terpaksa tutup laluan jambatan tu hasil dari perbincangan dengan pihak LLM. Sebelum jambatan tu runtuh, cable TNB yg supply kat kilang Q CELL tu dah hampir nak teputus disebabkan tanah kat area tu mendap lagi lepas repair..hari ni tiba-tiba jambatan tu betul-betul runtuh.Difahamkan juga  tempat itu memang bekas lombong,kebarangkalian pemendapan tanah boleh berlaku sumber.

Jambatan Cyberjaya menghala ke Aman Putra yang bersempadan dengan Cyberjaya dan Putra Perdana runtuh kira-kira jam 2.30 petang tadi.

Balai Polis Dengkil mengesahkan terdapat laporan dibuat mengenai runtuhan itu sebentar tadi.

Katanya, jambatan berkenaan sudah lama ditutup untuk lalu lintas kenderaan lebih sebulan lalu.

27 Feb 2013

NGERI!:Gambar Mayat Yang Terjun Dari Tingkat 110

NEW YORK, Amerika Syarikat (AS) - Seramai 200 orang dilaporkan terjun dari Menara Berkembar Pusat Dagangan Dunia (WTC) di sini ketika pengganas menyerang beberapa lokasi utama di AS pada 11 September 2001, lapor sebuah akhbar semalam.
Berdasarkan rekod tidak rasmi, hampir semuanya menemui ajal secara bersendirian tetapi beberapa saksi mengakui mereka pernah menyaksikan satu pasangan terjun sambil berpegangan tangan.




Malah kata saksi, ketika berada di hujung nyawa seorang wanita turut dilihat memegang kuat skirtnya supaya dia tidak mati dalam keadaan yang memalukan.
Sebahagian lagi mangsa cuba membuat payung terjun daripada langsir dan alas meja tetapi daya graviti menyebabkan ia terlucut daripada pegangan sekali gus menyebabkan nyawa mereka melayang.

"Mangsa-mangsa itu memilih untuk terjun daripada mati terbakar dan saya dapat melihat mereka jatuh seorang demi seorang," kata seorang anggota bomba yang bertugas pada hari kejadian, Maureen McArdle-Schulman.

"Kerana terlalu ngeri, saya dan seorang rakan setugas mengalihkan pandangan kami pada dinding bangunan berdekatan, namun kami masih dapat mendengar bunyi tubuh mereka terhempas di tanah," tambahnya.

Menurutya, dia turut berang dengan tindakan sebahagian individu tidak berhati perut di lokasi kejadian yang merakam mangsa- mangsa itu terjun.
Hampir semua mangsa terjun dari tingkat-tingkat teratas WTC. Mereka jatuh pada kelajuan 200 kilometer sejam dan memiliki 10 saat untuk mengimbas kembali hidup mereka sebelum menemui ajal di tanah.

WTC yang setinggi 417 meter dan memiliki 110 tingkat, terdiri daripada Menara Utara dan Menara Selatan dibuka kepada orang ramai pada 1973. Pembinaannya ketika itu menelan belanja AS$400 juta (RM1.2 bilion).

Pada 11 September 2011, kumpulan pengganas merempuh dua pesawat Boeing 757 ke atas WTC yang menyebabkan ia terbakar dan runtuh. Kejadian itu meragut 2,753 nyawa.
Sebelum ini, berita dan gambar-gambar mereka tidak disiarkan media AS.

Pemerintah AS beranggapan bahawa mereka yang memilih untuk membunuh diri daripada mati terbunuh sebagai tidak patriotik sekali gus mencalar imej negara.
Sementara itu, kawalan keselamatan di sini dan beberapa lokasi utama lain di AS diperketatkan menjelang sambutan ulang tahun ke-10 insiden serangan pengganas ke atas AS hari ini.

Gambar Artis Korea Tergolek, Terdedah Payudaranya



PERHATIAN: HANYA UNTUK PEMBACA DEWASA

Nampaknya, malam Anugerah Filem 33rd Blue Dragon yang berlangsung bulan lalu akan menjadi kenangan yang pasti tidak dilupakan oleh pelakon Korea Selatan, Ha Na Kyung.

Mungkin disebabkan pakaian yang terlebih seksi dan gaya control ayu yang melampau di depan para jurugambar menyebabkan pelakon jelita berkenaan gagal mengawal keseimbangan badan sehingga terjatuh dan menampakan sebahagian buah dadanya.

Sebenarnya, masyarakat Korea tidak menerima gaya pemakaiannnya yang keterlaluan malam itu dan beberapa akaun Twitter dan Facebook dibuka bagi mengutuknya.

Pelakon berkenaan kemudian memohon maaf melalui akaun Twitter miliknya atas apa yang berlaku.

Hmmmm..itulah…hati-hatilah….





Bagaimana Untuk 'Root' Peranti Android & Kenapa Anda Perlu Tahu

 Assalamualaikum & salam sejahtera. Pagi ni hafiz nak kongsikan serba sedikit tentang Bagaimana Untuk 'Root Android Device' & Kenapa Anda Perlu Melakukanya.. 
Anda mungkin pernah mendengar orang "Root" telefon Android mereka. Jika anda pernah tertanya-tanya bagaimana untuk berbuat demikian sendiri Tetapi jika anda pandai root handphone anda dalam beberapa minit, anda orang yang hebat!

Selepas anda root peranti anda, anda mempunyai akses penuh kepada keseluruhan sistem dan boleh menjalankan jenis khas aplikasi yang memerlukan keizinan root. Aplikasi ini boleh melumpuhkan bloatware, kawalan aplikasi kebenaran, membolehkan tethering, dan melakukan banyak perkara-perkara lain yang hebat termasuklah meng'hacking' facebook.. :).

Apa itu "Root," Penjelasan?

Pada kali ini hafiz akan terangkan cara terbaik untuk anda Root phone Android anda tanpa melalui proses command line ataupun muat turun cracked ROM dan terpaksa start phone dengan mode downloading serta berisiko tinggi untuk gagal.

Sebelum itu bagi sesiapa yang belum tahu apa itu Root, saya akan terangkan secara ringkas. Root merupakan proses ‘patch’  kernel untuk mendapatkan akses terhadap Root folder dan membenarkan apps pihak ketiga untuk akses ke internal sistem. Dengan kata lain, dengan Root phone Android anda anda seolah-olah telah membebaskan sekatan yang wujud selama ini.  Pada iPhone atau iPod istilah Root dipanggil sebagai JailBreak.

 Terdapat banyak kelebihan apabila bergelar ‘Root User’ , di Android Market pun terdapat banyak apps yang perlukan Root untuk berfungsi. Selain itu, anda boleh dapatkan installer dari market dengan root kan phone anda.

Kaedah Root ini saya telah cuba pada Samsung Galaxy S2 dengan ROM Gingerbread 2.3.6 I9100GLZKJ2 baseband dan sepatutnya versi 2.3.6 dan kebawah masih boleh menggunakan kaedah ini.

Baiklah sekiranya anda telah bersedia untuk Rooting phone anda ikut sahaja langkah dibawah:
1. Pastikan PC anda telah terpasang USB driver untuk phone tersebut. (Bagi pengguna Samsung download Kies melalui link ini)
2. Aktifkan USB debugging melalui  Settings > Applications > Development > USB Debugging . Sekiranya anda menggunakan Kies, pastikan anda matikan terlebih dahulu kemudian sambungkan phone anda ke PC melalui USB.
3. Muat turun SuperOneClick (boleh download yg latest version)  extract kandungan file yang telah anda muat turun tadi dan jalankan file SuperOneClick.exe .
4. Klik Root buttton.

root1
5. Tunggu sehingga proses Rooting berjaya lebih kurang 5-10 minit. Dan selesai.. ;-)
 .
Buka aplikasi Superuser untuk mengawal kebenaran yang disimpan dan mengkonfigurasi Superuser.

Bagi ‘Root user’, nantikan tutorial saya akan datangkan berkenaan cara untuk hack game dengan apps dengan mudahnya dan apps percuma untuk root user…

(11 Gambar Cun) Danielle Di Sydney Semasa Mengandung



11 GAMBAR HOT DIANA DANIELLE DI SYDNEY SEMASA HAMIL


Pelakon terkenal yang berwajah Pan-Asia, Diana Danielle telah disahkan hamil beberapa bulan yang lalu dan untuk pengetahuan pembaca yang mungkin tidak tahu, beliau ketika ini sedang melanjutkan pelajaran di Sydney, Australia. Apa pun, mari kita skodeng gambar Diana Danielle di Sydney ketika sedang sarat mengandung.

Gambar Seksi Diana Danielle 

 Gambar Terbaru Diana Danielle


Gambar Terkini Diana Danielle

Gambar Cute Diana Danielle

Gambar Comel Diana Daniellej

Gambar Bogel Diana Danielle 

 

JOM KLIK IKLAN

Blog Archive