30 Mar 2013

Buat Duit Dengan Hartanah Maya

flippa

Ramai orang berebut-rebut buat duit dengan hartanah kerana mereka tahu dengan hartanah boleh jadikan mereka kaya-raya sehingga boleh menjadi status jutawan. Contoh tokoh usahawan hartanah yang berjaya adalah Tan Sri Syed Mokhtar Al-Bukhary. Tetapi adakah beliau menjual hartanah MAYA? Tidak!
Pada zaman yang serba canggih ini, muncul pula satu bisnes di mana kita boleh buat duit dengan hartanah maya. Adakah anda faham apakah itu hartanah maya? Baiklah. Saya cuba explain satu persatu. Hartanah maya adalah website ataupun blog. Kenapa dipanggil hartanah maya untuk website ataupun blog? Ini kerana website ataupun blog mempunyai nama domain dan juga hosting. Nama domain di ibarat alamat rumah manakala hosting pula di ibaratkan tapak  perumahan. Contoh nama domain adalah http://technewsupdates.net/. Konsepnya sama sahaja dengan hartanah yang biasa, cuma hartanah maya ini berlaku dalam dunia internet.
Jika anda masih tidak faham apa yang saya nyatakan di atas, tidak mengapa. Cuma apa yang perlu anda tahu adalah, hartanah maya ini adalah blog ataupun website. Cukup sekadar itu dulu untuk anda faham. Tidak perlu pergi lebih jauh. Ok, sekarang setkan dalam minda anda bahawa hartanah maya itu adalah blog ataupun website.
Sekarang anda pergi ke Flippa.com. Mungkin disini anda lebih memahami apa yang saya maksudkan sebentar tadi. Flippa.com adalah satu platform untuk kita menjual hartanah maya kita. Sebagai contoh. Anda buat satu website ataupun blog kemudian anda jual balik website atau blog anda di Flippa.com. Senang ke nak buat semua ni? Tidak mengapa. Lihat dahulu screen syot saya dibawah ini. Screen shot ini di ambil dari Flippa.com. Anda boleh semak sendiri.

bisnes flippa

Lumayan bukan? Itu baru dalam USD. Kalau tukarkan dalam matawang Ringgit Malaysia anda darablah dengan RM3.11(tukaran matawang semasa). Dengan senang anda mendapat keuntungan berlipat kali ganda daripada awal-awal anda membina website atau blog lagi.
Namun yang sedihnya, tidak semua mampu buat duit disini atau tidak nampak peluang untuk hasilkan wang USD disini. Tetapi saya ada berita gembira untuk anda kerana saya terjumpa satu panduan dimana anda boleh buat duit disini dengan begitu mudah dan cepat. Anda tidak perlu untuk try and error yang memakan masa dan duit yang banyak. Terus ikut 100% apa yang terdapat dalam panduan tersebut.
Panduan yang saya temui tu diberi nama IMFlippa. Dalam  panduan ini, seorang cikgu telah mendedahkan rahsia beliau buat duit dengan hartanah maya ini. Anda cubalah dapatkan panduan tersebut. Mana tau itu rezeki anda. Jika anda nak tahu lebih lanjut pasal bisnes Flippa ni, anda boleh dapatkan panduan tersebut.

Sumber

0 comments

Post a Comment

JOM KLIK IKLAN

Blog Archive