19 Mar 2013

Iphone Baru Bakal Meniru Samsung Galaxy S2 Dengan Paparan Skrin 4.6 InciIPhone terbaru keluaran Apple Inc akan mempunyai paparan skrin yang lebih besar sehingga 4.6 inci, beserta paparan "retina" sama seperti Ipad 3. Berkemungkinan akan dilancarkan pada suku kedua tahun ini , menurut sebuah media di Korea Selatan.

Jualan iPhone, mula-mula diperkenalkan pada tahun 2007 dengan template skrin sentuh yang begitu mendapat sambutan di seluruh dunia, kini turut digunakan oleh pesaing-pesaingnya, yang turut menggunakan konsep yang sama malah lebih murah.

Apple Inc telah memutuskan menggunakan paparan yang lebih besar 4.6 inci untuk iPhone dan mula membuat pesanan kepada pembekal, memetik sumber industri yang tidak dinamakan. Pembekal besar paparannya LG Paparan dan Samsung Electronics Co enggan memberi sebarang komen.

Samsung, yang juga merupakan pencabar terbesar kepada Apple dalam jualan telefon pintar di seluruh dunia, telah lebih dulu menggunakan paparan OLED 4.6-inci untuk telefon pintar mereka model Galaxy S II, yang diperkenalkan pada April tahun lepas.

Definisi tinggi "retina" paparan, mengandungi beberapa kali ganda pixels sama seperti yang digunakan dalam iPad 3 terbaru yang dikeluarkan awal bulan ini oleh Apple Inc. Model IPhone 4S adalah yang terkini setakat ini, diperkenalkan pada Oktober tahun lepas.

Sumber: Reuters

NOTA: Realitinya saya memang menantikan iPhone yang lebih besar paparan skrinnya untuk saya sambar sebiji. Masih tertangguh-tangguh hendak membelinya, sedangkan dalam hati sebelum ini, berbelah bagi antara membeliiPhone 4S atau Samsung Galaxy S2. Kini saya telah mendapat penyelesaiannya, dan tak sabar menanti keluaran terbaru iPhone ini nanti.

0 comments

Post a Comment

JOM KLIK IKLAN

Blog Archive