30 Mar 2013

Kerja Di Rumah.

 bekerja di rumah
Photo credit to: Kosmo!

Adakah anda tercari-cari peluang kerja dirumah hanya berbekalkan laptop? Jika ya anda sangat bertuah kerana artikel saya pada kali ini akan menceritakan tentang satu peluang untuk anda yang masih lagi tercari-cari kerja dirumah. Bukan goyang kaki masuk duit seperti sesetengan program yang menipu. Anda perlulah menerima hakikat bahawa tiada kerja yang goyang kaki dapat duit melainkan ada robot yang bekerja untuk anda.

Pernah anda mendengar laman web Job Di rumah(JDR)? Job dirumah adalah satu syarikat dimana ia membantu kita mengumpul semua kerja-kerja online dari seluruh dunia  dan mereka akan menghantar satu senarai penuh kerja-kerja kosong melalui email. Apa yang perlu kita buat hanyalah pilih sahaja kerja-kerja yang sesuai untuk kita.
Bagaimana proses ia berlaku? Bila kita mendaftar diri di JDR, mereka akan menghantar satu senarai email penuh dengan kerja-kerja kosong dimana kita hanya buat melalui online. Antara kerja tersebut adalah menaip data, copy and paste data, programming dan lain-lain lagi. Bila kita dah selesaikan kerja kita, kita akan dibayar dengan mata wang USD. Kerja yang paling paling santai yang pernah saya buat ialah ditugaskan like fanpage yang disediakan dan saya akan dibayar untuk beberapa sen dollar sahaja setiap likes. Itu baru satu fanpage. Jika saya likes untuk berpuluh-puluh fanpage, maka berpuluh-puluh la income saya dalam USD sehari. Contoh senarai kerja yang dihantar melalui email saya.

jdr

Walaubagaimanapun, semua senarai kerja yang dihantar melalui email seperti menaip tidak semestinya kita dapat. Untuk dapatkan kerja tersebut mestilah melalui proses bida membida iaitu proses menawar harga. Jika majikan tersebut bersetuju dengan harga yang kita tawarkan, kita akan diberikan kerja tersebut. Teknik untuk memenangi proses tawar-menawar harga anda hendaklah mendaftarkan diri di JDR kerana mereka akan mengajar teknik yang betul untuk memenangi proses tersebut.
Ada juga yang katakan JDR ini SCAM dan sebagainya. Anda boleh baca sendiri profile mereka dibahagian menu “mengenai“ di halaman tersebut. Sekarang anda tidak perlu payah lagi mencari kerja diluar seperti kerani dan sebagainya. Cukup hanya berbekalkan laptop dan sambungan internet, anda dah boleh start kerja ni.

Apa Kata Mereka?

testimoni JDR

Anda perlu tahu. JDR ini hanya memudahkan kerja kita iaitu hanya membekalkan kerja untuk kita dengan menghantar satu senarai penuh kerja kosong melalui email. Mereka mengumpul seluruh kerja-kerja yang ditawarkan dari seluruh negara. Apa yang menarik disini, anda akan dibayar dalam mata wang dollar.
Jika anda adalah golongan isteri yang tidak bekerja, inilah peluang terbaik anda. Anda hanya perlu berada di depan laptop sahaja dan anda dah boleh mula start kerja. Sedikit sebanyak boleh menolong anda membeli keperluan dapur setiap hari. Seperti yang saya katakan sebelum ini, bayaran adalah dalam bentuk matawang USD. Masa artikel ini ditulis, USD1 bersamaan dengan RM3.11. Katakan anda berjaya mendapat USD40 pada hari tersebut. Bukankah anda dah menjana RM130? Lumayan bukan? Jom daftarkan diri anda di JDR sekarang! Saya dah daftar. Anda bila lagi?

0 comments

Post a Comment

JOM KLIK IKLAN

Blog Archive