19 Mar 2013

Samsung Galaxy S4 : Gambar Dan Ciri-Ciri Terkini


Samsung Galaxy S4 baru sahaja dilancarkan di New York Radio City Music Hall, pada hari Khamis lepas. Samsung Galaxy S4 telefon pintar terkini ini dijangka memasuki pasaran Malaysia seawal bulan Jun 2013 nanti. Bagaimanapun masih belum diketahui harga telefon pintar ini apabila memasuki pasaran Malaysia dan seperti selalu ianya dianggap pencabar kepada produk Apple terkini,iPhone 5.
 
Foto

Walau bagaimanapun, sesetengah rakyat Malaysia pasti tidak sabar untuk mengalami beberapa ciri-ciri terkini telefon pintar ini yang pasti lebih baik dari model terdahulu Samsung Galaxy S3. Antara ciri-ciri terkini Samsung Galaxy S4 yang bakal mendapat sambutan ramai nanti:

  • Telefon terbaru Samsung Galaxy S4  mempunyai paparan 5 inci HD penuh, 2 megapiksel kamera hadapan untuk panggilan video dan kamera 13 megapiksel di belakang untuk gambar dan video.
  • Tetapi salah satu ciri-ciri yang paling menarik adalah Smart Scroll. Ini membolehkan halaman pada skrin untuk menatal melalui telefon dengan hanya mencondongkannya.
  • Kemudian terdapat fungsi Smart Pause. Dengan ini, telefon pintar ini akan menggantung video yang tengah bermain bila-bila masa pengguna kelihatan dari skrin.
  • Dengan fungsi Eraser , pengguna S4 boleh mengeluarkan objek yang tidak diingini dari latar belakang gambar. Ini adalah berguna terhadap “photo bombers” seperti objek asing yang tidak dikehendaki ke dalam bingkai gambar.
  • Terdapat juga Air View, satu ciri yang membolehkan pengguna untuk pratonton video atau butiran di dalam aplikasi, seperti membaca e-mel, tanpa perlu melancarkan aplikasi. Mereka hanya perlu berlegar hujung jari atas skrin telefon.
  • Dengan Air Gesture, pengguna S4 boleh dengan hanya melambai tangan untuk tatal ke atas dan ke bawah sewaktu melayari laman web, mengemudi menu atau menjawab panggilan telefon.

0 comments

Post a Comment

JOM KLIK IKLAN

Blog Archive