23 May 2013

Simple Text/SMS Yang Boleh Buat Gf Korang Senyum Sampai Ketelinga!

Hello peeps...


Perempuan , benda simple pun boleh buat kita gembira dan senang hati kan? Tak susah pun lelaki nak ambik hati wife/girlfriend. Tak perlu usaha sangat keras untuk buat gadis anda happy you know. Tak semua perempuan mengharapkan sesuatu yang besar. contoh macam nak makan  kat restaurant mahal je, nak hadiah mahal-mahal je . Tak semestinya. Perempuan suka attention. Tumpuan yang kecik pun dah cukup sebenarnya. Benda yang lelaki selalu kata susah sangat tu sebenarnya simple je. 

Ni nak bagi contoh text dari lelaki yang buat wanita flattered...hihi

Let's say kalau pasangan korang mengadu kesedihan dan dia memang tengah sedih...
Bila perempuan mengadu dalam kesedihan, time tu lah dia perlukan the most attention. Time tu lah kau sebagai soulmate dia kena sediakan bahu dan sedia nak dengar rintihan dia. Tapi ada je lelaki yang aku tahu,layan girlfriend dia macam kayu. Bila partner sedih, buat tak tahu je dan nak cepat habiskan conversation sedih and cut it short. Time sedih taknak terima, time gembira je nak. Mana boleh uols. Kalau lelaki sedih pun, mesti nak tumpuan dan bahu kan ? :')
Cara tenangkan yang sangat sarcastic ? no good. .Orang tengah sedih, at least bagi la semangat.
Let's say kalau kau busy gila....
Semua orang ada life. Semua orang sibuk dengan hidup masing-masing kan ? Tapi kalau dalam relationship, aku rasa aku tak boleh terima tak contact langsung partner dengan alasan busy gila. Kerja apa lah tu sampai tak boleh nak update langsung. Orang kapal pun sempat hantar email/skype kat anak bini walaupun duduk tengah laut berbulan-bulan kot ye line call takde. Ini pula yang kat darat dan ada handphone dalam poket tu. Satu kali sehari pun ok ape.

Sebenarnya, asal tunjukkan kau teringat kat si dia pun dah cukup. Tak semestinya 24jam. Dalam kesibukan pun takkan tak teringat langsung. Tragis sungguh kalau dapat partner gini. :/
 

Ini kalau kat darat pun setakat busy tengok bola pun tak boleh nak update gf langsung. Sedih lah kita perempuan semua. wuuuu. nangis. 

Let's say kalau bercerita tentang kecantikan perempuan lain.....
Perempuan memang suka tengok perempuan lain yang cantik. Bila dah tengok tu, mesti nak share dengan partner. Kadang-kadang saja je nak share nak tengok respond bf. hihi.

Di mata lelaki , perempuan lain pun mestilah ada yang cantik selain gf/wife sendiri. Tapi cara golongan bf respond kepada kecantikan perempuan lain tu yang sedikit mencabar kami sebagai perempuan. So, kadang-kadang saja je nak test. hewhew and ada je time di mana kita memang ikhlas pun nak puji seseorang tu depan bf kita tapi bila tengok cara bf kita respond sangat lain macam, kia pun tentu lah rasa cemburu. Nak nak kalau bf kita respond dan sentuh pasal sexuality. Contoh dialog : "haah, cun gila dia! sexy. body memang perghh!

Let's say kalau gf anda sedang excited.....
Let say kalau gf korang tengah excited dan hati berbunga-bunga happy. Dan dia meluahkan rasa happy tu kat bf dia? Tentulah mengharapkan reply yang excited dan full of energy. Betul tak ? Katakan , bila gf anda sedang excited nak beritahu anda tapi anda respond macam kayu? Seolah anda tak hirau dan tak excited .

Imagine anda dapat keputusan cemerlang then anda excited nak kongsi dengan mak anda tapi mak anda kata "oh yeke. ok la tu". Sedih kan ? Macam tu la perasaannya. Lebih kurang. Kat semua orang pun  tak patut buat macam tu. Tentu orang akan kecik hati kalau diberi respond macam tu. At least join la the happiness. 

Let's say kalau nak end the conversation dengan gf.......
Macam mana korang akhirkan perbualan dengan pasangan ? Selain Assalamualaikum? Atau biar saja tergantung terus say bye? 

Berebut nak putuskan perbualan. hewhew. "bye" sangat tak sweet. Tapi at least bye better dari tak reply terus. tapi kalau tertidur dan tak sempat reply, ok ler.

Sebenarnya entry ini applies to both guys &and girls tapi saya rasa entry ni banyak lebih untuk lelaki. sebab perempuan takde masalah untuk bagi perhatian untuk parther even busy sekalipun. Kalau tengah shopping tu, sempat je nak hantar text satu . kan ?hehe :) By the way, perempuan memang complex, sebab tulah benda simple dan kecik macam texts kat atas ni boleh buat gadis besar hati. Kita perempuan very detail dan hargai benda simple yang detail.:)

Happy reading and have a nice day... :)
 
from Namee

0 comments

Post a Comment

JOM KLIK IKLAN

Blog Archive