23 Jun 2013

Melia Ditawar Watak 'Panas' Selepas Video 3gp Tersebar

Siapa yang tidak kenal dengan Melia Aimelia yang satu ketika dulu pernah gempar dengan penyebaran video lucahnya di youtube.



Akibat dari kontroversi yang hebat itu, nama pelakon Karipap-Karipap Cinta ini tiba-tiba melonjak diseantero bumi Malaya.

Walaupun kes itu berakhir dengan permohonan maaf dari pihak yang menyebarkanya, namun trauma & kesan yang dihadapi oleh Melia masih diterima sampai sekarang sehingga dia dilabelkan sebagai ‘Pelakon Karipap’ sedangkan itu bukan dirinya.


Berkesempatan bertemu dengan gadis yang berasal dari Sentul, Kuala Lumpur ini memberi kami kesempatan bertanya tentang kehidupanya selepas peristiwa hitam yang pernah melanda diriya tidak lama dahulu dan benarkah dia kini menjadi semakin anti kepada wartawan?

“Tidak, memang tak pernah pun dalam diri Melia ini ada sifat anti kepada mana-mana wartawan terutamanya kepada pengamal media baru, apatahlagi tidak pernah juga menaruh dendam terhadap mana-mana pihak terutamanya para wartawan yang memainkan isu yang lalu. Bagi Melia, ini semua dianggap sebagai salah faham dan yang lepas itu biarkan berlalu.”

“Walaupun perkara macam ni banyak memberi kesan yang negatif terhadap diri Melia dan juga family. Tapi ada juga side positifnya. Sejak timbulnya kes video lucah ni banyak tawaran berlakon yang diterima. Tapi kebanyakan watak tu diberi watak yang bersifat ganas dan seksual. Mungkin ini dari kes video tu la.” Jelasnya ketawa kecil

Walaupun akui kontroversi yang lepas memberi kesan terhadap watak yang sering ditawarkan kepadanya, namun jelas Melia lagi dia nyata bersyukur dengan rezeki yang telah dilimpahkan kepadanya.

“Memang syukur sangatlah bila masih ada lagi offer yang datang. Ini menunjukkan pihak penerbit tidak ragu ragu untuk ambil Melia berlakon. Begitu juga dengan Family. Bila dah tahu kebenaranya tentang penyebaran video tu, diorang tidak pernah menghalang Melia dari terus berada dalam industri ini. Cuma pesan mereka, lepas ni perlu lebih berhati-hati dengan siapa Melia berkawan dan jaga batas dalam setiap pergaulan. Itu je pesan family dekat Melia. Bagi Melia pula boleh je percaya dekat orang lain tapi ada batasnya.”

Ujar Melia juga kes sebegini tidak membuatkan ramai lelaki semakin cuba untuk menjauhkan dari dirinya, sebaliknya semakin ramai pula yang cuba mendekati.

“Cuma satu je yang Melia kesalkan sebab mereka mengenali Melia dengan satu perkara yang tidak baik. Sebab bila diorang tahu dan kenal Melia, ‘owhh ni budak perempuan bogel tu’.”

Mengulas perkembangan kerjayanya pula Melia memaklumkan yang kini dia banyak terlibat di belakang tadbir produksi, sekaligus menolak andaian yang dilemparkan kepadanya bahawa dia kini sedang bersembunyi akibat tertekan dengan tomahan masyarakat sekeliling.

“Insyallah tahun 2014 jika diizinkan Allah dan ada rezeki Melia akan buat ‘comeback’ dalam bidang yang diceburi ini nanti. Apa yang Melia harapkan masyarakat diluar sana agar sentiasa doakan yang terbaik buat diri Melia” Ujar Melia yang merupakan Juri Awam Bagi Program Bintang Mencari Bintang Minggu lepas.

-Buahmulut.com

1 comments

Gombug 24 June 2013 at 19:07

Connectify: Teknologi perisian tentera kini untuk pengguna bagi perkongsian internet. Sebagai contoh katakan rakan sebilik anda mempunyai komputer riba yang disambung ke talian internet manakala komputer riba atau tablet anda tidak mempunyai sambungan internet, maka perisian inilah yang anda perlukan. Baca selanjutnya...


Telefon pintar Sony Ericsson Xperia tawarkan kapasiti 50GB simpanan secara percuma. Pihak Sony Ericsson telah melancarkan promosi bagi pemilik Xperia yakni ruang simpanan berkapasiti sebanyak 50GB secara percuma berasaskan teknologi cloud storage. Baca selanjutnya...


Telefon pintar berteknologi Android kini turut sama 'berperang' di medan peperangan untuk membantu tentera dengan mengenal pasti lokasi laluan & pasukan yang lain serta membantu membina taktikal sistem pertahanan pasukan. Pihak tentera Amerika Syarikat telah melancarkan versi terbaru prototaip yang diberi nama Army Software Marketplace iaitu sebuah laman web yang menyediakan muat turun aplikasi perisian bagi peranti yang telah disahkan di dalam rangkaian tentera. Baca selanjutnya...


Syarikat pengeluar BlackBerry, Research In Motion (RIM) mengalami masalah kegagalan servis yang serius dalam sejarah iaitu kegagalan titik tunggal atau istilah 'single point of failure' yang disebabkan oleh bencana alam di beberapa negara bebaru ini.Baca selanjutnya...


SINGAPURA (AFP) - Rekrut baru bagi pertahanan tentera Singapura di mana tentera udara & tentera laut akan mendapat senjata baru selain senjata api iaitu iPad. Anggota tentera boleh mengunakan kamera terbina dalam Ipad tersebut untuk mengambil foto & klip video di tempat kerja dan memuat naik ke portal dalam talian Angkatan Bersenjata Singapura(SAF), LEARNet. Anggota tentera juga boleh menggunakan bahan media seperti foto dan video untuk melaksanakan penilaian selepas latihan atau misi.
Baca selanjutnya...

Post a Comment

JOM KLIK IKLAN

Blog Archive