27 Jan 2014

GANOOL DISEKAT SKMM

Assalamualaikum, sebelumini kita telah disekat kebebasan berinternet seperti download movie dan sebagainya... sebelum ini malaysia telah menyekat beberapa laman sesawang  berkaitan tempat download movie seperti ddmf, jieazz dan sebagainya pada tahun 2009...

terdapat pelbagai bantahan yang berlaku di malaysia, pihak anonymous merancang untuk mengDDOS attack laman website kerajaan dengan memberi amaran bahawa kebebasan internet untuk semua!

diantara website yang telah disekat kini ialah:

BBC - Berita megngenai kangkung disekat!
Terbaru 27/1/2014 SKMM telah menyekat GANOOL di malaysia...


Nantikan kebangkitan Rakyat 2018!

KEBEBASAN INTERNET UNTUK SEMUA!

25 Jan 2014

Cerita Polis Datuk Jackie Chan Berlakon Memang Best Giler (2013)

 

aka jing cha gu shi
Info:
http://www.imdb.com/title/tt2599716/
Release Date: 24 December 2013 (China)
Genre: Action | Crime | Drama
Stars : Jackie Chan, Ye Liu, Tian Jing
Quality: WEBRip
Encoder: SHQ@Ganool
Source: HC ENG SUBBED x264 Ac3-MiLLENiUM
Size: 450MB
Subtitle: English HardCoded
Synopsis:
A man looking for the release of a long-time prisoner takes a police officer, his daughter, and a group of strangers hostage.



bagi teman teman yang suka dengan film asia dan suka dengan cara download film police story 2013 sepertinya cocok banget kalau nonton film ini, karena di film ini mengisahkan bagaimana cerita seorang polisi yaitu jackie chan dengan banyak kasus seperti penjahat yang menyandera tahanan yang akhirnya terbunuh. dan disini di mulai ceritanya dari jackie chan memiliki anak perempuan yang suka dugem dan bergaul di area clubbing. pada suatu hari anak perempuan jackie chan ini main ke clubbing bersama teman teman yang lain, sayangnya saat sampai di tempat clubbing tersebut orang2 yang disana di sandera oleh penjahat yang namanya wu.

setelah di selidiki semua yang di sandera itu adalah orang yang menjadi saksi dan terlibat pada kejadian pembunuhan 5 tahun yang lalu, dimana ada seorang wanita terbunuh di toko obat oleh orang yang tidak di kenal dan penjahatnya sudah tertangkap. setelah berjalan beberapa menit terjadilah kesepakatan bahwa pejahat wu ini ingin mendatangkan penjahat yang membunuh wanita tersebut untuk di tukarkan dengan beberapa orang yang di sandera. setelah berjalan 30 menit akhirnya jackie chan berhasil membawa pejahat yang membunuh wanita tersebut ke markas wu.

20140105 141210 Sinopsis Film Police Story 2013 jackie chan seru banget nih film lucu juga dan cara download

setelah di markas wu, disana ternyata si wu ingin mengadakan pengadilan ulang, dimana ternyata perempuan yang di bunuh itu adiknya si wu. dan semua kaget. disanalah akhirnya semua di ceritakan bagaimana awal ceritanya. jadi begini cerita sebenarnya.

adiknya wu pergi ke toko obat, dan disana penjahat yang dikira membunuh adiknya sedang mencuri obat untuk ibunya yang sakit. disana ternyata ketahuan bahwa malingnya sedang mencuri obat oleh yang punya toko. karena panik , penjahat atau maling obat tersebut mengancam dengan cutter adiknya wu tersebut. pada saat mengancam tersebut adik wu bilang, bunuh aku, dan akhirnya kejadian sangat cepat adiknya wu terbunuh, dan setelah di urut lagi ceritanya, ternyata adiknya itu ingin membeli obat tidur 100 buah , dan setelah di otopsi ternyata adiknya wu sedang hamil.

dari situ ketauan bahwa ternyata adiknya wu memang ingin bunuh diri. untuk cuplikan tersebut.


FileClod : http://q.gs/5T8gI
Terafile : http://q.gs/5T8gJ
Netload  : http://q.gs/5T8gK
Tubobit  : http://q.gs/5T8gL

*tips to download, copy the link and paste at browser to muat turun


24 Jan 2014

Burung (2013)

Release Date: 1 November 2013 (USA)
Genre: Animation | Adventure | Comedy
Stars : Woody Harrelson, Owen Wilson, Dan Fogler
Quality: BluRay 720p & 1080p
Language : English
Subtitle : English
Rating : 5.5/10
Size : 720p – 650MB, 1080p – 1.3GB
Synopsis Burung
Two turkeys from opposite sides of the tracks must put aside their differences and team up to travel back in time to change the course of history – and get turkey off the holiday menu for good.
WATCH ONLINE FULL MOVIE
Free Birds (2013)

DOWNLOAD LINK :

22 Jan 2014

10 Janji Allah Kepada Orang Yang Ingin Berkahwin




Apabila seorang muslim baik lelaki atau wanita akan berkahwin, biasanya akan timbul pelbagai perasaan akan timbul. Ada rasa gundah, resah, risau, bimbang, termasuk juga tidak sabar menunggu datangnya si pendamping. Bahkan ketika dalam proses taaruf sekalipun masih ada juga perasaan keraguan.

Inilah khabar gembira berupa janji Allah bagi orang yang akan berkahwin. Bergembiralah wahai saudaraku…

10 Janji Allah Kepada Orang Yang Ingin Berkahwin

1. “Wanita-wanita yang keji adalah untuk lelaki yang keji, dan lelaki yang keji adalah buat wanita-wanita yang keji (pula),dan wanita-wanita yang baik adalah untuk lelaki yang baik dan lelaki yang baik adalah untuk wanita-wanita yang baik (pula)”. (An Nuur : 26)

Bila ingin mendapatkan jodoh yang baik, maka perbaikilah diri. Hiduplah sesuai dengan ajaran Islam dan Sunnah Nabi-Nya. Jadilah lelaki yang soleh, jadilah wanita yang solehah. Semoga Allah memberikan hanya yang baik buat kita. Amin.

2. “Dan kawinkanlah orang-orang yang sendirian diantara kamu dan orang-orang yang layak (berkawin) dari hamba-hamba sahayamu yang lelaki dan perempuan. Jika mereka miskin Allah akan memampukan mereka dengan kurniaNya. Dan Allah Maha Luas (Pemberian-Nya) lagi Maha Mengetahui”. (An Nuur: 32)

Sebahagian para pemuda ada yang merasa bingung dan bimbang untuk berkahwin. Salah satu sebabnya adalah kerana belum mempunyai pekerjaan. Dan yang telah mempunyai pekerjaan pun tetap ada perasaan bimbang juga. Sebahagian mereka tetap ragu nilai gajinya. Dalam fikiran mereka, “apakah gaji ini cukup untuk berkeluarga dengan gaji sekian?”.

Ayat tersebut merupakan jawapan buat mereka yang ragu untuk melangkah ke jinjang pernikahan kerana alasan ekonomi. Yang perlu ditekankan kepada para pemuda dalam masalah ini adalah kesanggupan untuk memberi nafkah, dan terus bekerja mencari nafkah memenuhi keperluan keluarga.

Allah akan menolong mereka yang menikah. Allah Maha Adil, apabila tanggungjawab para pemuda bertambah – dengan kewajipan memberi nafkah kepada isteri dan anak-anaknya, maka Allah akan memberikan rezeki yang lebih. Tidakkah kita lihat kenyataannya di masyarakat, banyak mereka yang semula miskin tidak mempunyai apa-apa ketika berkahwin, kemudian Allah memberinya rezeki yang berlimpah dan mencukupkan keperluannya?

3. “Ada tiga golongan manusia yang berhak Allah tolong mereka, iaitu seorang mujahid fi sabilillah, seorang hamba yang menebus dirinya supaya merdeka dan seorang yang menikah kerana ingin memelihara kehormatannya”. (HR. Ahmad 2: 251, Nasaiy, Tirmidzi, Ibnu Majah hadits no. 2518, dan Hakim 2: 160)

Bagi siapa sahaja yang berkahwin dengan niat menjaga kesucian dirinya, maka berhak mendapatkan pertolongan dari Allah berdasarkan penegasan Rasulullah dalam hadits ini. Dan pertolongan Allah itu pasti datang.

4. “Dan diantara tanda-tanda kekuasaanNya ialah Dia menciptakan untukmu isteri dari jenismu sendiri, supaya kamu cenderung dan merasa tenteram kepadanya, dan dijadikan-Nya diantaramu rasa kasih dan sayang. Sesungguhnya pada yang demikian itu benar-benar terdapat tanda-tanda bagi kaum yang berfikir”. (Ar Ruum : 21)

5. “Dan Tuhanmu berfirman : ‘Berdoalah kepada-Ku, nescaya akan Kuperkenankan bagimu. Sesungguhnya orang-orang yang menyombongkan diri dari menyembah-Ku akan masuk neraka Jahannam dalam keadaan hina dina’ “. (Al Mu’min : 60)

Ini juga janji Allah ‘Azza wa Jalla, bila kita berdoa kepada Allah nescaya akan diperkenankan-Nya. Termasuk di dalamnya ketika kita berdoa memohon diberikan pendamping hidup yang agamanya baik, cantik, taat, dan sebagainya.

Dalam berdoa, perhatikan adab dan sebab terkabulnya doa. Diantaranya adalah ikhlas, bersungguh-sungguh, merendahkan diri, menghadap kiblat, mengangkat kedua tangan, dan lain – lain.

Perhatikan juga waktu-waktu yang mustajab dalam berdoa. Diantaranya adalah berdoa pada waktu sepertiga malam yang terakhir dimana Allah ‘Azza wa Jalla turun ke langit dunia, dan pada waktu antara azan dan iqamah,

Perhatikan juga penghalang terkabulnya doa. Diantaranya adalah makan dan minum dari sumber yang haram, dan berpakaian dari usaha yang haram serta melakukan apa yang diharamkan Allah,

Manfaat lain dari berdoa bererti kita meyakini keberadaan Allah, mengakui bahawa Allah itu tempat meminta, mengakui bahawa Allah Maha Kaya, dan mengakui bahawa Allah Maha Mendengar.

Sebahagian orangapabila jodohnya tidak kunjung datang maka mereka pergi ke dukun-dukun berharap agar jodohnya lancar. Cara seperti ini jelas dilarang oleh Islam. Perhatikan hadis-hadis berikut yang merupakan peringatan keras dari Rasulullah Shallallahu ‘alaihi wa sallam:

“Barang siapa yang mendatangi peramal / dukun, lalu dia menanyakan sesuatu kepadanya, maka tidak diterima solatnya selama empat puluh malam”. (Hadis sahih riwayat Muslim (7/37) dan Ahmad).

Telah bersabda Rasulullah shallallahu ‘alaihi wa sallam, “Maka janganlah kamu mendatangi dukun-dukun itu.” (Sahih riwayat Muslim juz 7 hal. 35).

Telah bersabda Nabi SAW, “Sesungguhnya jampi-jampi (mantera) dan guna-guna itu adalah (hukumnya) syirik.” (Hadis sahih riwayat Abu Dawud (no. 3883), Ibnu Majah (no. 3530), Ahmad dan Hakim).

6. “Mintalah pertolongan (kepada Allah) dengan sabar dan solat“. (Al Baqarah : 153)

Mintalah tolong kepada Allah dengan sabar dan solat. Agar datang pertolongan Allah, maka kita juga harus bersabar sesuai dengan Sunnah Nabi dan terbebas dari bid’ah-bid’ah.

7. “Kerana sesungguhnya sesudah kesulitan itu ada kemudahan, sesungguhnya sesudah kesulitan itu ada kemudahan”. (Alam Nasyrah : 5 – 6)

Ini juga janji Allah. Mungkin terasa bagi kita jodoh yang dinanti tidak kunjung datang. Segalanya terasa sulit. Tetapi kita harus tetap berbaik sangka kepada Allah dan yakinlah bahawa sesudah kesulitan itu ada kemudahan. Allah sendiri yang menegaskan dua kali dalam Surat Alam Nasyrah.

8. “Hai orang-orang yang beriman jika kamu menolong (agama) Allah, nescaya Dia akan menolongmu dan meneguhkan kedudukanmu”. (Muhammad : 7)

Agar Allah menolong kita, maka kita tolong agama Allah. Baik dengan berinfak di jalan-Nya, membantu penyebaran dakwah Islam dengan penyebaran buletin atau buku-buku Islam, membantu penyelenggaraan pengajian, dan sebagainya. Dengan itu semoga Allah menolong kita.

9. “Sesungguhnya Allah pasti menolong orang yang menolong (agama)-Nya. Sesungguhnya Allah benar-benar Maha Kuat lagi Maha Perkasa”. (Al Hajj : 40)

10. “Ingatlah, sesungguhnya pertolongan Allah itu amat dekat”. (Al Baqarah : 214)

Itulah janji Allah. Dan Allah tidak akan menyalahi janjinya. Kalaupun Allah tidak / belum mengabulkan doa kita, tentu ada hikmah dan kasih sayang Allah yang lebih besar buat kita. Kita harus berbaik sangka kepada Allah. Inilah keyakinan yang harus ada pada setiap muslim.

Jadi, kenapa ragu – ragu dengan janji Allah?

Sumber : Bisjut

15 Jan 2014

50 Pelajar kena Rasuk dengan makhluk halus

Johor Bahru: “Sebaik tiba di rumah, anak saya enggan masuk. Dia berbaring dekat pintu pagar lebih setengah jam,” kata Mohd Noor Siron Abdul Kadir, 46, bapa seorang pelajar Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Tanjung Puteri Resort di sini, yang diserang histeria, semalam.
Anak Mohd Noor, Noryana, 17, antara 50 pelajar perempuan sekolah itu yang diserang histeria kira-kira jam 7 pagi, menyebabkan pengurusan sekolah terpaksa menamatkan sesi persekolahan dan mengarahkan kira-kira 1,000 pelajar pulang bagi mengelak keadaan lebih teruk.
 
Difahamkan, sebelum kejadian seorang guru wanita melihat satu ‘lembaga hitam’ berhampiran satu blok sekolah.





Buat Parodi Dan Menang Hadiah

Selepas guru itu beredar dari situ, dia terkejut apabila ternampak lebih banyak lembaga hitam di kawasan kantin sekolah, namun dia berjaya mengawal diri dan tidak mengalami sebarang masalah.
Foto 
SMK Tanjung Puteri Resort yang didakwa diganggu makhluk halus.

Bagaimanapun, beberapa pelajar perempuan mula menjerit dan meronta-ronta tidak lama kemudian, bermula dengan 10 orang dipercayai akibat dirasuk makhluk halus.

mymetro

Fizz Fairuz – Almy Nadia Nikah Tak Lama Lagi?

*WAH*, benarkah tarikh perkahwinan pelakon Fizz Fairuz dan Almy Nadia sudah hampir tiba?
Khabaryang kami sendiri tidak tahu kesahihan itu ‘dimaklumkan’ sendiri oleh Fizz menerusi akaun Instagramnya dengan gambar dan ‘caption’ yang berbunyi:


Amboi, amboi, amboi. Untunglah bakal isteri Fizz Fairuz. Mana tidaknya, salah satu barang yang bakal dijadikan hantaran ialah daripada jenama “Chanel”. Paling kurang mahu RM10,000 nie. Adakah Fizz Fairuz sudah mula membuat persiapan untuk menamatkan zaman bujangnya? Adakah insan yang bakal menerima hantaran ini bernama Almy Nadia?

fizz fairuz beli hantaran
Gambar Chanel dibawah dikongsikan oleh Fizz Fairuz dengan caption yang berbunyi:-
Mari beli barang hantaran….hahahaha….#nkkahwinsgt#piiperos#aiminsdioss#tggudateniii
fizz fairuz beli hantaran

Buat Parodi Dan Menang Hadiah

Insya Allah niat yang baik akan dipermudahkan olehNya. Pasti ramai yang berharap tiada lagi kontroversi yang bakal menjelma di dalam hidup Fizz Fairuz dan Almy Nadia. Semoga Almy Nadia ialah bakal isteri Fizz Fairuz. Tak sabar Abang Nara nak melihat mereka berdua di atas pelamin selepas mengharungi segala macam dugaan sebelum ini. Sama-samalah kita doakan.

sumber

Tandas Berkomputer

Tandas berkomputer sesuai untuk orang yang sibuk nak ber”facebook” sambil membuang. Hahaha!

Tandas Berkomputer

Nama Anda Versi Jepun


jom tengok nama anda dalam bahasa jepun!!hehe 
 

5 Tips untuk Dating

Musim cuti dah sekolah dah tiba. Means musim orang mengawan-pada-malam-pertama kahwin juga telah tiba. Sape2 yang dah ada calon di hati, mesti korang pun tak sabar2 nak kahwin gak kan. Tapi mesti ada antara korang yang masa dating, korang tak tahu nak wat apa. Tak tahu nak nak proceed macam mana.

Selalu korang dating, apa yang korang buat? Mesti korang pernah lepak2 kat taman sambil sembang2. Pastu gelak perlahan2. Kalo yang awek tu, gelak2 sambil wat muka comel. Tapi mana yang tak pernah dating atau still rasa tak konfiden walaupun dah beberapa kali kuar dating, aku ada tips yang mungkin bole tolong korang.


1. Jangan jual mahal

Yes. Jangan jual mahal masa dating. Sebab ternyata korang berdating sebab korang minat kat pasangan masing2. So what the heck nak jual mahal masa dating lak kan. Melaenkan korang accept nak dating sebab nak perabeskan duit pasangan korang je. Takde niat nak bercinta atau nak mendirikan masjid.




Nak jual mahal masa mencari pasangan mungkin idea yang baek (tapi jangan berlebih2 lak, takut last2 takde orang yang nak ngorat dah), tapi jual mahal masa dating is not a very good idea. Well, of course sometimes jual mahal nampak elegant. Tapi takut lambat laun pasangan korang annoy dan hubungan akan putus di pertengahan jalan.

Tapi kalo nak jual mahal gak, gi jual kat KLCC. Kat sana banyak barang mahal2. Hehehe... 
 


2. Bersembang pasal diri masing2

Aku rasa kalo orang yang dah lama kuar dating, probably takde masalah daripada segi topik perbincangan. Of course korang dah selesa ngan pasangan masing2 dan bila bersembang, topik apa2 pun bole masuk. Melaenkan korang ni jenis kurang bercakap macam aku. Hehehe... Aku merapu je banyak. Jarang benda yang berilmiah kuar dari mulut aku.

Bagi yang baru mula nak berdating kali pertama, kedua atau ketiga, mungkin bila tiba bab nak bersembang ngan pasangan korang, otak korang akan berpusing laju nak proses topik apa yang nak disembangkan. Yela, takut tersalah topik lak. Tak pasal2 korang je yang akan bercakap sampai abes.

Untuk memudahkan diri korang untuk bersembang dan tidak nampak awkward, apa salah nyer bersembang pasal diri masing2. Citer pasal diri korang yang pasangan korang blom tahu lagi. Pastu gilir2 la sembang. Jangan asyik korang je yang bercakap. Bosan lak pasangan korang nanti.


3.Pakai baju lawa/smart sket

Come on la. Dah nak gi dating, of course la kena pakai lawa2 kan. Tak kan nak pakai t-shirt pagoda, berkain pelikat dan selipar jepun kan (tapi selipar jepun tu aku pakai. kih3). Bukan setakat teman yang korang nak dating tu je yang lari. Silap haribulan kalo terserempak ngan member, member pun tak ngaku kawan.

Nasihat aku, pakai yang lawa2 sket bagi yang perempuan dan smart2 sket bagi yang lelaki. Kalo bole, biar simple tapi nampak smart. Leave a good impression to your partner. First impression kan penting dalam bab2 dating ni.




Yang pompuan, tak perlu la pakai baju beropol2 atau baju penyapu lantai. Nanti takde keje lak mak cik cleaner sebab korang dah sapu abes sampah2. Pakai baju kurung pun dah nampak cun hokey. Untuk lelaki lak, tak yah nak bertuksedo bagai kalo just nak lepak kat shopping mall. Ni bukan citer Korea. Kalo nak gi bawak makan kat restoran 5 bintang, baru sesuai kot.

Owh, lupa nak pesan. Jangan pakai baju seksi dedah sana dedah sini. Kalo partner korang berdarah hidung, tak pasal2 cancel dating sebab kena masuk wad. Hehehe...


4. Tunjukkan yang korang sker kat partner korang

Kalo tak tunjuk, camne partner korang nak tahu, ye tak. Ada banyak cara nak tunjuk kat partner korang yang korang sker kat dia. Lirikan mata, body language. Tapi kalo partner korang ni jenis lambat pick up, korang bagitau "I love you" kat dia. Mudah kan. Kan?

Tapi make sure yang korang dah btol2 rasa yang he or she is the chosen one. Kang tak pasal2 I lap you you lap me, pastu last2 tinggal macam tu je.


5. Bawak buah tangan masa dating




Selalu nyer pihak lelaki yang patut bawak buah tangan kan. Baru la gentleman sket. Bagi hadiah ke, bunga ke. Tak kisah la bunga beli ke bunga petik. Janji ada something nak gembirakan hati dia. Belah pompuan pun tak dikecualikan kalo diorang nak bagi hadiah. Lagi lelaki sker. Hehehe...

Tahi hidung atau boxer lama korang bukan la sejenis hadiah ye. Harap maklum.

Polis Ayam, menjaga keamanan?


Dalam dunia manusia tugas menjaga keamanan (jagalah sangat....) digalas oleh pasukan keselamatan awam sepertu polis dan tentera.  Pasukan keselamatan ini terutamanya polis perlu jujur dan berkarisma dalam menyempurnakan tugas mereka.

Walaupun mentaati ketua adalah antara undang-undang dalaman yang utama, namun adalah haram untuk mentaati perintah pihak atasan yang kejam serta menzalimi rakyat.

Buat Parodi Dan Menang Hadiah
Namun apa yang dilakukan oleh kedua-dua ayam ini adalah laksana polis haiwan yang meleraikan pergaduhan dua ekor arnab.  Nampak kelakar juga namun disebaliknya ada pengajaran yang tersirat disebalik kejadian ini.  Tonton video di bawah ini :

**ayam yang bijak macam ni terasa sayang nak disembelih kerana ia ada keistimewaan yang Allah SWT berikan kepada haiwan berkenaan.


Sejarah Sistem Pesanan Ringkas (Short Message Service)

 
Sistem pesanan ringkas ataupun SMS (Short Message Service) adalah satu perkhidmatan yang ditawarkan melalui telefon bimbit untuk mengirim atau menerima pesanan pendek. Pada mulanya SMS dirancang sebagai sebahagian daripada GSM, tetapi pada masa sekarang, perkhidmatan ini ditawarkan oleh jaringan-jaringan mobil lainnya termasuk rangkaian UMTS.

Satu pesanan ringkas SMS maksimum terdiri daripada 140 bait. Dengan kata lain, satu pesanan boleh memuatkan 140 aksara 8-bit, 160 aksara 7-bit atau 70 aksara 16-bit untuk bahasa Jepun, China dan Korea yang memakai aksara Kanji. Selain 140 bait ini, ada data-data lain yang termasuk. Ada pula beberapa kaedah untuk mengirim pesanan yang lebih panjang daripada 140 bait, tetapi seorang pengguna harus membayar lebih daripada sekali. SMS juga mampu untuk mengirim grafik, audio dan video. SMS bentuk ini disebut MMS.




Pesanan-pesanan SMS dikirim dari sebuah telefon bimbit ke pusat pesanan (SMSC dalam bahasa Inggeris). Di sini pesanan disimpan dan cubaan untuk menghantarnya dilakukan untuk beberapa kali. Setelah satu waktu yang telah ditentukan, biasanya 1 hari atau 2 hari, pesanan akan dihapuskan. Seseorang pengguna boleh mendapatkan pengesahan daripada pusat pesanan ini.

SMS sangat popular di Eropah, Asia dan Australia. Di Amerika Syarikat, SMS secara perbandingan jarang digunakan. Di tempat lain, SMS popular kerana agak murah dan kerap digunakan di kalangan remaja. Perkhidmatan pesanan ringkas ini jarang digunakan di kalangan pengguna yang agak berusia.

Disebabkan lambat dan kesulitan menulis atau untuk menjimatkan ruang, biasanya pesanan SMS diringkaskan. Tetapi kesulitan ini, sekarang sudah diatasi kerana banyak telefon bimbit yang memiliki fungsi kamus dan bijak teka "intelligent guess". Ini merujuk kepada ciri telefon meneka perkataan yang cuba ditulis dengan membandingkan perkataan yang bermula dengan huruf yang sudah diisi. Sebagai contoh:- Sekiranya pengguna menaip kere, talipon bimbit akan mempaparkan perkataan kereta.

Pesanan-pesanan SMS pernah mengakibatkan perubahan-perubahan kecil yang menarik dalam masyarakat, seperti berikut :

  • Januari 2001, Joseph Estrada dipaksa turun takhta sebagai Presiden Filipina. Kempen menentangnya diselaraskan melalui sistem pesanan ringkas SMS.
  • Julai 2001, pihak berkuasa Malaysia memutuskan bahawa dalam menjatuhkan talak, tidak boleh dilakukan melalui SMS. Ini disebabkan tidak jelas siapa yang menghantarnya. Siapa sahaja boleh meminjam atau mencuri telefon bimbit dan menghantar pesanan tersebut. Tiada bukti seperti tulisan, suara yang boleh dicamkan, atau saksi yang boleh mengesahkannya. Talak tersebut perlu didaftarkan di Mahkamah atau Pejabat Kadi sebelum ia disahkan.

Gambar Askar Wanita Israel Yang Cantik


Sebut sahaja Israel sudah semestinya kita menganggap mereka ini manusia yang tidak mempunyai balas kesihan, dengan raut muka yang ganas sudah menunjukkan mereka ini mempunyai hasrat dengki terhadap umat beragama islam.

Walaupunbagaimanapun, Israel juga mempunyai wanita wanita yang cun dan cantik menyertai pasukan pertahanan mereka.

Jom menatap Wajah Aksi Mereka ketika bertugas.

Tentera Israel mempamerkan Aksi Ghairah










Agak agak pasukan ketenteraan kita ada tak wanita yang cun? Kalau ada kasi sharing lah gambar?

TIRU EXAM!!




p/s : siapa pernah buat benda mcm ni??hehe
 

JAHIT TAPAK TANGAN UNTUK SENI

Artis Sepanyol David CATA telah menghasilkan seni 'sulaman tangan' ke tahap yang baru. Menggunakan jarum dan benang, beliau menjahit tangan menggunakan benang untu membentuk lakaran wajah ditapak tangannya. Dia memanggil siri kerja-kerjanya sebagai 'a flor de Piel', yang bermaksud 'Di bawah Kulit'.

david cata,seni jahitan tangan





Cahaya Air

JOM KLIK IKLAN

Blog Archive